На Покровському напрямку росіяни здійснили вже 25 спроб потіснити Сили оборони

На фронті від початку доби відбулися 72 бойових зіткнення, найактивніше російські війська атакують на Покровському напрямку та б’ють з авіації по прикордонню Сумської області.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 суботи, 10 липня, передає Укрінформ.

“Від початку доби ворог продовжує наступальні дії, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 72. Понад третина з них відбувалася на Покровському напрямку”, — заявили в Генштабі.

Загарбники задіюють авіацію, найактивніше б’ють по прикордонню Сумщини з території РФ.

Окрім того, Сумська та Чернігівська області продовжують потерпати від артилерійських обстрілів з території Росії.

Так, під ворожий вогневий вплив потрапили 14 районів різних населених пунктів, зокрема Попівка, Уланове, Заруцьке, Велика Писарівка, Карповичі та Блешня.

На Харківському напрямку українські воїни на даний час відбили атаку ворога у районі Вовчанська. Ще два боєзіткнення тривають.

На Куп’янському напрямку російські війська чотири рази безуспішно штурмували позиції підрозділів Сил оборони біля Стельмахівки і Берестового.

На Лиманському напрямку за день російська армія здійснила дев’ять атак на позиції українців поблизу Невського і Макіївки.

Шість боєзіткнень завершилися без успіху для загарбників, а три, біля Невського, продовжуються.

За інформацією Генштабу, армія РФ намагається знайти слабину в обороні україських військ на Сіверському напрямку.

Поблизу Білогорівки, Виїмки та Спірного ворог провів п’ять атак. Отримав жорстку відсіч. Втрати загарбників уточнюються.

На Краматорському напрямку загарбники розпочинали вісім штурмів поблизу Часового Яру і Білої Гори. Три з них ще не завершені. Ворог зазнає втрат. Концентрує зусилля у районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до семи. Дві з них українські захисники зупинили. Бої ще точаться біля Нью-Йорка і Торецька. Це місто продовжує зазнавати авіабомбардування. За сьогодні їх було вже чотири.

Позиції Сил оборони у районі Дружби ворог обстрілював некерованими авіаракетами, випустивши 12 одиниць.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби Загарбники здійснили вже 25 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій у районах восьми різних населених пунктів.

Найбільше боєзіткнень сталися біля Гродівки і Желанного — вісім та сім відповідно. Території поблизу Олександрополя зазнали ударів НАР та КАБ.

На Курахівському напрямку завершились вісім ворожих атак у бік Карлівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку боєзіткнення неподалік Водяного завершилось безуспішно для ворога. Російські загарбники застосували дві керовані авіабомби для удару по Нескучному. Двічі били НАР біля Новодонецькогою.

На Придніпровському напрямку дві атаки росіян успіху не мали.

На решті напрямків без особливих змін.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті протягом минулої доби зафіксовані 90 бойових зіткнень.

Фото: 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Источник