На Покровському напрямку від початку доби відбили 25 ворожих штурмів, ситуація напружена

На лінії фронту від початку доби відбулося 72 бойові зіткнення, найгарячіша ситуація на Покровському напрямку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці в оперативному зведенні станом на 16:00, передає Укрінформ.

"На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 72. Найгарячіше зараз на Покровському напрямку. Під ворожими обстрілами опинилось прикордоння Чернігівщини та Сумщини, агресор завдав ударів по районах населених пунктів Біла Береза, Прогрес, Середина-Буда, Старі Вирки, Катеринівка, Ободи, Блешня", — йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, від початку доби на Харківському напрямку відбулося п’ять боєзіткнень. Українські воїни відбили чотири атаки поблизу Глибокого, Тихого та Вовчанська, один бій триває.

На Куп’янському напрямку російські війська два рази намагалися штурмувати українські позиції поблизу Стельмахівки, атаки відбито.

Повідомляється, що на Лиманському напрямку ворог атакував у районах Макіївки, Невського та Торського. Загалом від початку доби на цьому напрямку відбулося сім боєзіткнень.

На Краматорському напрямку російські війська п’ять разів намагалися потіснити підрозділи Сил оборони з займаних позицій. Чотири штурми поблизу Кліщіївки та Іванівського українські воїни відбили, одна атака триває біля Часового Яру.

На Торецькому напрямку окупанти за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації десять разів атакували позиції українських військ. Нині триває чотири боєзіткнення поблизу Торецька, Залізного та Нью-Йорка. Сьогодні ворог скинув на Торецьк 12 КАБів.

"Залишається напруженою ситуація на Покровському напрямку. В районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Іванівки, Желанного, Сергіївки, Новоселівки Першої та Яснобродівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 25 спроб штурмувати українські позиції", — інформує Генштаб.

На Курахівському напрямку від початку доби загарбники три рази атакували підрозділи Сил оборони, намагались просунутися поблизу Красногорівки та Костянтинівки.

За даними військових, на Времівському напрямку було відбито чотири ворожі штурми у бік Великої Новосілки. Російська авіація завдала удару по Вугледару КАБами, а також некерованими авіаційними ракетами по районах Макарівки, Урожайного та Старомайорського.

За даними Генштабу, чотири невдалі спроби штурмувати українські позиції ворог здійснив протягом дня на Придніпровському напрямку.

На решті напрямків ситуація без суттєвих змін, додали у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті за минулу добу зафіксовано 127 бойових зіткнень, 53 з них — на Покровському напрямку.

Источник