На Покровському напрямку від початку доби вже було 20 атак, тривають бої

На фронті від початку доби сталося вже 52 бойових зіткнення з росіянами, найгарячіше на Покровському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 13:00 понеділка, 17 червня.

“Найбільша активність окупантів сьогодні спостерігається на Покровському напрямку. Сили оборони вживають всіх необхідних заходів для недопущення просування ворожих підрозділів в глибину території України. Протягом поточної доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 52”, — ідеться у повідомленні.

За інформацією Генштабу, на Харківському напрямку російські війська дещо активізувалися. Тут на даний час сталися чотири бойові зіткнення у районі Вовчанська. Ситуація динамічна. Ворог намагається потіснити підрозділи Сил оборони із зайнятих позицій за підтримки авіації. Скинув на місто дві керовані авіабомби. Ще трьома КАБами росіяни вдарили по району Липців та однією – неподалік Захарівки. Авіаударів ворог завдає з повітряного простору Російської Федерації, з боку Бєлгорода і Шебекіного.

На Куп’янському напрямку станом на цей час українські воїни відбили чотири атаки, ще одна триває. Бої мали місце біля Піщаного, Греківки та Макіївки. Загарбники зазнають втрат, дані уточнюються.

На Сіверському напрямку з початку доби армія РФ намагається прорвати українську оборону в районах Іванодар’ївки та Роздолівки, де на цей час точаться бої. Атаку біля села Виїмка відбили.

На Покровському напрямку російські війська не зменшують інтенсивності наступальних дій. Концентрують зусилля в районах Новоолександрівки та Євгенівки, де на цей час продовжуються бойові зіткнення у восьми локаціях. Загалом на цьому напрямку сьогодні вже відбулося 20 атак.

На Курахівському напрямку на цей час теж бої. З початку доби поблизу Георгіївки, Парасков’ївки та Красногорівки зафіксовані п’ять протистоянь. Біля останнього населеного пункту одне ще триває.

На Времівському напрямку російські загарбники намагалися безуспішно штурмувати українські позиції біля Старомайорського.

На Придніпровському напрямку росіяни один раз атакували українських захисників на лівому березі Дніпра, успіху не мали.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, командування російських військ докладає зусиль для нарощування інтенсивності й розширення географії бойових дій з метою максимального виснаження українських військ і недопущення переходу до активних наступальних дій.

Источник