NASAMS посилять захист землі й неба України — Резніков подякував США

Сполучені Штати Америки ухвалили рішення про постачання Україні зенітних ракетних комплексів NASAMS.

Про це в Твіттері написав міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"Дякую президенту Джо Байдену і моєму колезі Ллойду Остіну за ще один значний крок на підтримку України: рішення про постачання NASAMS для української армії. Це збільшує наші можливості щодо захисту землі та неба. Перемога України у війні проти терористичної держави забезпечить глобальну безпеку на довгі роки!" — написав Резніков.

NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) — пересувний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) середньої дальності призначений для ураження повітряних цілей на малих та середніх висотах у будь-яких погодних умовах.

Здатний одночасно супроводжувати та вражати більшу кількість цілей, зменшено час на переведення комплексу з похідного положення в бойове. При цьому кількість обслуговуючого персоналу зменшена в чотири рази, NASAMS має більшу ступінь уніфікації обладнання та можливість поєднання з іншими системами.

До складу комплексу входять пускова установка на базі шасі автомобіля підвищеної прохідності Scania P113, ракети AMRAAM (AIM-120A) класу «повітря-повітря», розміщені в шести транспортно-пускових контейнерах, та багатофункціональна станція радіолокації AN/MPQ-64.

Источник