Окупанти активізували набір на військову службу в ОРДЛО — розвідка

Командування ЗС Росії з 1 грудня активізувало в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей заходи з комплектування особовим складом так званих 1-го та 2-го армійських корпусів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає Укрінформ.

Як зазначається, окупанти розгорнули роботу військових агітаторів, розповсюджують спеціальні пропагандистські матеріали, масово розсилають відповідні СМС-повідомлень.

Водночас окупанти до 25 грудня запровадили тимчасове зниження вимог до кандидатів на військову службу. Це стосується стану здоров’я, судимості, наявності документів, що посвідчують особу, виданих окупаційними адміністраціями.

"Крім того, окупаційне командування посилює тиск на військовослужбовців, які не бажають продовжувати контракти і планують звільнення з військової служби, створює умови щодо їх утримання, у тому числі затягуванням розгляду рапортів, затримкою розрахункових виплат, неповерненням особистих документів, які зберігаються в штабах військових частин", — інформує ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня, в режимі відеоконференції відбулися переговори президентів США та РФ, які протягом двох годин обговорювали проблеми безпеки, зокрема, концентрацію російських військ біля кордонів України.

У понеділок, 13 грудня, міністри закордонних справ країн ЄС розглянуть можливі заходи реагування на ймовірні агресивні дії РФ проти України.

Источник