Окупанти п’ять разів відкривали вогонь — біля Попасної та Шумів стріляли з мінометів

Російські окупаційні війська станом на 17.00 6 грудня п’ять разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Наразі втрат серед українських захисників немає.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

«Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що в напрямку Пісків окупанти вели вогонь зі підствольних гранатометів. В бік Катеринівки, що на Луганщині, російські найманці здійснили обстріл зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. В районі Попасної ворог застосував міномети калібру 82 мм та станкові протитанкові гранатомети. Неподалік Шумів противник вів обстріл з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї. По наших позиціях біля Майорська окупанти стріляли з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає, зазначили в пресслужбі.

Як запевнили в штабі ООС, українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 5 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Источник