Окупанти три роки тримають у СІЗО українця Боранова за нібито «шпигунство» – Денісова

Окупанти більш як три роки незаконно утримують у СІЗО в тимчасово окупованій Макіївці Донецької області українського громадянина Станіслава Боранова, якого обвинувачують у нібито “шпигунстві”.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє у Телеграмі.

“35-річний Станіслав Васильович Боранов незаконно утримується органами окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованій території Донецької області у слідчому ізоляторі, який розташований на території Макіївської виправної колонії №97. Він значиться там як Божок Олександр Анатолійович (09.05.1985 р.н.). Йому повністю змінили прізвище, ім’я, по-батькові та дату народження, аби ніхто не міг його ідентифікувати”, — заявила Денісова.

За її словами, “Станіслав поїхав із Сумщини на роботу до Києва і зник. Яким чином і чому він опинився на тимчасово окупованій території України, його мати досі не знає. Аби встановити місцеперебування сина, знадобилося чимало часу. Дізнатися, де зараз перебуває Станіслав, матері вдалося від колишнього полоненого, який разом з ним перебував в увязненні”.

“У рідних немає жодного зв’язку зі Станіславом. Вони не бачили його більше 3 років. Єдине, що їм відомо, про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці Донецька “Ізоляція” (колишній донецький Арт-центр)”, — зазначила омбудсман.

За словами Денісової, “востаннє з рідними Станіслав розмовляв 31 серпня 2017 року. Про те, де саме знаходиться чоловік, стало відомо лише минулого року”.

“Органи окупаційної адміністрації Російської Федерації обвинувачують Станіслава у нібито “шпигунстві”, — наголосила уповноважена ВР.

Денісова закликала керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні терміново відвідати Боранова у СІЗО.

Вона просить “координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Шарлотту Реландер особисто втрутитись, сприяти наданню відповідної допомоги”.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня Денісова заявила, що окупанти уже пів року незаконно утримують у полоні в Донецьку громадянку України, вчительку фізики Наталію Шило за підозрою у нібито “шпигунстві на користь України”.

Источник