Пентагон повідомив, що увійшло до нового оборонного пакету для України

У новий пакет оборонної допомоги США для України увійшли додаткова система HIMARS, зенітні ракети й протитанкові комплекси, а також артилерійські снаряди різних калібрів, набої для стрілецької зброї та інше обладнання.

Про це повідомляє Пентагон у понеділок, передає Укрінформ.

«Пакет включає додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, щоби допомогти Україні захистити свою суверенну територію та боротися за свою свободу від загарбницької війни Росії», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Сполучені Штати цього разу надали озброєння на суму близько $100 мільйонів. До переліку військової допомоги увійшли: зенітні ракети Stinger; одна система HIMARS та додаткові боєприпаси; артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм; протитанкові ракети TOW, Javelin та AT-4.

Крім того, США надали Україні понад 3 млн набоїв; підривні боєприпаси для прибирання перешкод; спорядження для холодної погоди; запчастини та інше обладнання.

«Сполучені Штати залишаються відданими співпраці з коаліцією, яку США побудували разом із близько 50 союзниками й партнерами, які забезпечують Україну можливостями, необхідними для захисту зараз і стримування російської агресії в майбутньому», — підкреслили у Пентагоні.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Президент України після зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном та верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі Крістофером Каволі повідомив про новий оборонний пакет допомоги від США.

Источник