Пентагон продовжує розглядати надання Україні касетних боєприпасів

Можливість передачі Україні касетних боєприпасів з військових складів у США продовжує бути предметом розгляду.

Так прокоментував ситуацію в четвер під час брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це питання, яке зараз перебуває в процесі розгляду», — зауважив представник оборонного відомства США на запитання журналістів.

Він також поінформував, що Сполучені Штати мають кілька типів касетних боєприпасів на складах.

«Ті, що розглядаються для передачі (Україні – ред.), не включають застарілі варіанти, коефіцієнт відмови яких перевищує 2,35%»,- уточнив Райдер.

Він також зазначив, що Пентагон врахував статистику по старих 155-міліметрових боєприпасах, які стояли на озброєнні кілька десятиліть тому. «Тож, ми ретельно відбираємо снаряди з нижчими показниками відмови, по яких ми маємо останні дані тестування»,- зазначив генерал.

Він також підкреслив, що коли йдеться про підтримку України та надання їй можливостей, необхідних для ефективного ведення бою, «єдність союзників і партнерів надалі залишається дуже потужною».

Як повідомляв Укрінформ, раніше американські ЗМІ писали, що адміністрація США може ухвалити рішення про схвалення поставок в Україну касетних боєприпасів уже цього тижня.

Источник