Покровський і Торецький напрямки — найгарячіші, від початку доби триває бій біля Вовчанська

Кількість бойових зіткнень на фронті від початку доби 5 серпня зросла до 64, найгарячіше зараз на Покровському і Торецькому напрямках.

Про це Генеральний штаб України повідомив в Телеграмі, передає Укрінформ.

У Чернігівській та Сумській області під ворожими обстрілами опинилось прикордоння. Армія РФ завдала ударів по населених пунктах Сопич, Попівка, Таратутине, Іскрисківщина, Бояро-Лежачі, Пожня, Карповичі.

На Харківському напрямку від початку доби триває боєзіткнення біля Вовчанська.

На Куп’янському напрямку російські війська чотири рази намагалися штурмувати позиції українських військ поблизу Стельмахівки, Берестового і Петропавлівки. Три ворожі атаки українські оборонці відбили, триває бій.

На Лиманському напрямку росіяни атакували в районах Макіївки, Невського і Тернів. Всього з початку доби на цьому напрямку налічується вже п’ять боєзіткнень.

Ворог не полишає спроб прорвати оборону українських підрозділів на Сіверському напрямку поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Переїзного та Виїмки, де здійснив сім штурмових дій. П’ять із них українська армія відбила, бої тривають.

На Краматорському напрямку від початку доби російські війська чотири рази намагалися потіснити підрозділи українських військ із займаних позицій. Дві штурмові дії поблизу Часового Яру та Іванівського українські воїни відбили. Ще дві атаки тривають.

На Торецькому напрямку противник за підтримки бомбардувальної авіації 15 разів атакував позиції українських військ. Тривають сім боєзіткнень поблизу Торецька і Нью-Йорка. За сьогоднішній день противник скинув на Торецьк десять керованих авіаційних бомб.

Залишається напруженою ситуація на Покровському напрямку. У районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої, Карлівки та Яснобродівки точаться запеклі бої. Ворог здійснив 21 спробу штурмувати українські позиції. Тривають бої в десятьох локаціях.

На Курахівському напрямку від початку доби загарбники два рази атакували підрозділи українських вйськ. Намагались просунутися поблизу населених пунктів Георгіївка та Костянтинівка.

На Времівському напрямку Сили оборони України відбили дві штурмові дії противника в бік Водяного та Роздольного.

У районі Роботиного росіяни один раз намагались просунутись вперед, але отримали жорстку відсіч. Також ворог застосовував авіацію по районах населених пунктів Залізничне та Новоандріївка.

На Придніпровському напрямку армія РФ двічі штурмувала позиції українських військ. Спроби були невдалі.

Як повідомляв Укрінформ, за минулий тиждень на фронті відбулось 967 бойових зіткнень. Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Торецькому, Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках.

Источник