Президент — про ситуацію на фронті: Є напрямки, на яких готуємо просування вперед

Українські військові тримають ключові рубежі на всій передовій, на окремих напрямках готується просування вперед.

Про це заявив Володимир Зеленський під час відеозвернення, повідомляє Укрінформ.

"Звичайно, дуже уважно й детально розглянули на Ставці ситуацію на передовій. Як би не було складно, на всіх напрямках тримаємо ключові рубежі. Наші хлопці хоробро обороняються. І є напрямки, на яких готуємо просування вперед", — сказав глава держави.

Відео: Офіс Президента

За словами Зеленського, ЗСУ фіксують, як окупанти намагаються перекидати додаткові сили, наші військові роблять усе, щоб їх "відмінусувати".

Президент також зазначив, що майже кожної години отримує повідомлення про удари окупантів по Херсону та інших громадах області.

"Такий терор почався одразу після того, як російська армія була змушена втекти з Херсонщини. Це помста тих, хто програв. Воювати вони не вміють. Єдине, що поки можуть, – це тероризувати. Або енергетичний терор, або артилерійський, або ракетний – ось це і все, до чого деградувала росія за теперішніх її керівників", — констатував глава держави.

Він наголосив, що тільки звільнення української землі й надійні гарантії безпеки для України можуть захистити наш народ від будь-яких російських ескалацій.

"Щодня працюємо з партнерами заради цього. Скоро будуть вагомі новини", — сказав Зеленський.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам, завдаючи їм величезних втрат.

Фото: ОП

Источник