Путін може оголосити Україні війну — CNN

Путін може оголосити Україні війну - CNN

Володимир Путін може оголосити мобілізацію у Росії

На сьогодні вторгнення російської армії в Україну Росія називає «спецоперацією зі звільнення Донбасу».

Існує ймовірність, що президент Росії Володимир Путін у своїй промові на День перемоги 9 травня офіційно оголосить Україні війну. Про це у ніч на вівторок, 3 травня, повідомляє CNN із посиланням на американських чиновників.

На думку джерел, такий крок дозволить російському лідеру оголосити мобілізацію, щоб відправити великі сили завойовувати східну та південну Україну.

«Офіційне оголошення війни 9 травня, згідно з російським законодавством, дозволить Путіну мобілізувати сили резерву і призвати військовозобов’язаних, які вкрай потрібні Росії на тлі збільшення дефіциту живої сили для війни в Україні», — йдеться в матеріалі.

Також у виданні називають інші варіанти наступних дій Кремля із прив’язкою до сакральної дати.

«Інші варіанти на 9 травня включають анексію Луганської та Донецької областей, початок атаки на Одесу на півдні або оголошення повного контролю над Маріуполем», — пише CNN.

Зазначимо, на сьогодні вторгнення російської армії в Україну Росія називає «спецоперацією зі звільнення Донбасу».

Раніше міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявив, що Путін може скористатися російським парадом Перемоги 9 травня, щоб оголосити про масову мобілізацію своїх резервів для вирішального удару по Україні.

Джерело