Путін втратив довіру до Міноборони РФ — ISW

Путін втратив довіру до Міноборони РФ - ISW

Президент РФ Володимир Путін

Російський лідер, як верховний головнокомандувач, віддає суперечливі накази і, ймовірно, безпосередньо працює з російськими командирами на місцях.

Збої російської часткової мобілізації можуть свідчити, що президент РФ Володимир Путін приймає рішення в обхід вищого військового командування та Міноборони РФ через недовіру. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 29 вересня.

«Розміщення мобілізованих у вогнищах бойових дій на харківській або херсонській лінії фронту може свідчити про те, що Путін безпосередньо працює з командувачами на місцях, які, ймовірно, вимагають підкріплення, а не наслідують стандартну військову практику (яка також потрібна за російським законодавством). Наприклад, навчання мобілізованих перед їхнім спрямуванням на передову», — зазначили аналітики.

ISW наголошує, що раніше президент РФ неодноразово обходив ланцюжок інстанцій при ухваленні рішень щодо ходу «спеціальної військової операції» в Україні, ймовірно, через втрату довіри до Міноборони країни.

Зазначається, що Кремль продовжує порушувати заявлені ним процедури часткової мобілізації та суперечить власним повідомленням, визнаючи систематичні збої лише через вісім днів після її оголошення.

Аналітики вважають, що Білорусь навряд чи візьме безпосередню участь у війні в Україні. При цьому країна, можливо, готується прийняти нещодавно мобілізованих російських військовослужбовців.

«Путін продовжує використовувати свої стосунки із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком для розміщення на білоруських землях російського військового потенціалу», — підсумували в ISW.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ оголосив часткову мобілізацію у країні. Призвати планують 300 тисяч людей.

Путінська мобілізація може стати кінцем його режиму?

Джерело