РФ готує для війни 30 тис. добровольців — CNN

РФ готує для війни 30 тис. добровольців - CNN

Фото: edition.cnn.com У РФ проводять масову мобілізацію добровольців

Із 30 тисяч мобілізованих близько третину планують кинути на Донбас. Більшість із них не має відповідного військового досвіду.

На всій території Росії формуються добровольчі батальйони для відправки на війну в Україну. За оцінками аналітиків, понад 30 тисяч осіб можуть бути мобілізовані, при цьому військовий досвід не потрібний. Про це у суботу, 30 липня, повідомляє CNN.

Зазначається, що Росія шукає заміну своїм військам, які виснажилися за п’ять місяців війни, та тим, кого ліквідували захисники України. Із 30 тисяч мобілізованих близько третину планують кинути на Донбас.

Минулого тижня глава британської розвідки MI6 Річард Му висловив упевненість, що «росіянам буде все важче постачати робочу силу протягом наступних кількох тижнів». Це, у свою чергу, дасть Україні ключову можливість завдати удару у відповідь.

Путін довгий час чинив опір ідеї загальної мобілізації в Росії, і заклик навесні 2022 року був аналогічний торішньому заклику. Добровольчі батальйони – один із способів поповнити чисельність армії РФ без такого радикального кроку.

При цьому зазначається, що заклики вступати до них, як правило, орієнтовані на бідніші та ізольованіші регіони, використовуючи «швидкі гроші» як приманку.

Видання задається питанням, який вплив ці батальйони можуть надати. Чеченські добровольчі загони відіграли величезну роль у кампанії на Донбасі, особливо у Маріуполі. Але вони відносно добре оснащені і мають величезний бойовий досвід. Батальйони, які збираються в інших місцях, очевидно ні.

Деякі батальйони братимуть участь виключно у бойовій підтримці та операціях бойової підтримки, тоді як інші посилюватимуть вже існуючі військові частини або формуватимуть бойові батальйони – цитує слова CNN Катерини Степаненко, дослідника Росії в Інституті вивчення війни у ​​Вашингтоні.

За її словами, на навчання добровольців російське керівництво планує виділити місяць, але це навряд чи перетворить їх на ефективних солдатів без військового досвіду.

Раніше повідомлялося, що Росія готує «імперський легіон» для війни в Україні. Кремль приваблює сили, які відкрито сповідують неонацистську ідеологію та внесені до списку особливо небезпечних терористичних організацій.

Також розвідка Німеччини заявила, що російські неонацисти вже воюють проти України. Це члени щонайменше двох праворадикальних груп – Російської імперської ліги та Русич.

Джерело