РФ не може повноцінно відновити боєздатність підрозділів — ГУР

РФ не може повноцінно відновити боєздатність підрозділів - ГУР

Фото: ГУР Минобороны Украины РФ не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України підрозділів

Втративши під час війни в Україні значну частину свого військово-технічного потенціалу, РФ змушена постачати до підрозділів техніку та озброєння, яким по 50-60 років.

  Росія не може повноцінно поновити боєздатність виведених з України військових підрозділів. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони України.   Повідомляється, що наслідком економічних санкцій є занепад військово-промислового комплексу РФ.   Зазначається також, що, втративши під час війни в Україні значну частину свого військово-технічного потенціалу, РФ змушена постачати до підрозділів, які зазнали втрат, техніки та озброєння, яким по 50-60 років.   Проте така ситуація не бентежить керівництво Кремля, йому байдуже, на чому відправляти «гарматне м’ясо» у бій за майбутнє «руського міра». Завжди знайдеться те, що іржавіє десятиліттями на складах, що не захотіли свого часу закуповувати навіть країни третього світу, — наголошують у ГУР.   За даними ГУР, у квітні цього року з баз зберігання Росії знято:  

  • 18 САУ Мста-С з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння Східного ПЗ (Уссурійськ, Приморський край);
  • 28 САУ Акація з 94 арсеналу ГРАУ (Київ);
  • 15 САУ Мста-С, 5 САУ Акація та 20 САУ Гвоздика з арсеналу комплексного зберігання РАВ (Гагаринський, Свердловська обл.);
  • 15 РСЗВ Ураган та 11 ТРК Точка-У із 109 арсеналу ГРАУ (Батарейна, Іркутська обл.).

  Тепер військово-технічна луна кремлівського «великого минулого», що проіржавіла і гнила, стає основою російського «справжнього», — резюмує українська розвідка.   Раніше повідомлялося, що 24 лютого до 12 травня загальні втрати особового складу російських військ на території України, орієнтовно, склали 26 650 (+300 за добу) осіб.      

Джерело