рф продовжує наступ у Донецькій і Луганській областях

Противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору між цими територіями та окупованим Кримом.

Про це йдеться у зведенні Генштабу, розміщеному у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознак формування противником наступальних угруповань не виявлено.

На Слобожанщині ворог здійснював систематичні обстріли з артилерії, зокрема, реактивних систем залпового вогню, по містах Харків і Дергачі та населеному пункту Прудянка.

На напрямку Ізюм — Барвінкове окупанти здійснили спробу наступу в районі Нової Дмитрівки. Успіху не мають, зазнали втрат та відійшли.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог продовжує обстріли позицій наших військ уздовж лінії зіткнення із мінометів та ствольної артилерії.

Противник здійснив невдалу спробу прориву оборони наших військ у районі Курахового.

На Південнобузькому напрямку підрозділи окупаційних військ, під прикриттям вогню артилерії, продовжують удосконалювати інженерне обладнання позицій, поповнюють запаси матеріально-технічних засобів, проводять повітряну розвідку.

Окупанти намагалися покращити тактичне положення своїх військ у напрямку Запоріжжя. Успіху не мають, із втратами відійшли.

Як повідомлялось, ЗСУ знищили вже близько 22 400 російських загарбників.

Источник