РФ виходить зі складу Всесвітньої туристської організації ООН

РФ виходить зі складу Всесвітньої туристської організації ООН

Фото: twitter.com/DmytroKuleba РФ виходить зі складу Всесвітньої туристської організації ООН

СРСР виступив в організацію в 1975 році, Росія залишалася в ній як правонаступниця Радянського Союзу. 27 квітня Всесвітня туристична організація ООН повідомила, що Росія вийде зі складу організації до кінця поточного року.

Прем’єр-міністр уряду Росії Михайло Мішустін підписав розпорядження, згідно з яким Росія виходить зі складу Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO). Про це повідомляють російські ЗМІ.

СРСР виступив в організацію в 1975 році, Росія залишалася в ній як правонаступниця Радянського Союзу.   «Відповідно до статті 36 Федерального закону «Про міжнародні договори Російської Федерації» прийняти пропозицію МЗС Росії, погоджену із зацікавленими федеральними органами виконавчої влади, про вихід Російської Федерації зі Світової туристської організації», — йдеться в тексті документа, який опублікований на порталі правової інформації.  

РФ виходить зі складу Всесвітньої туристської організації ООН

  27 квітня Всесвітня туристична організація ООН повідомила, що Росія вийде зі складу організації до кінця цього року.   «Того дня після запиту низки країн, серед яких були Гватемала, Литва, Колумбія, Польща, Словенія та Україна, планувалося виключити Росію з UNWTO через російську військову операцію, яка триває в Україні з 24 лютого. Проте Росія, не чекаючи підсумків голосування, сама оголосила про намір вийти з організації», — пише російське видання Коммерсант.   Нагадаємо, що Росію та Білорусь виключили із загальних систем вищої освіти.   Також Росія та Білорусь залишилися без хокею.    

Джерело