РФ визнала участь 600 строковиків у «спецоперації»

РФ визнала участь 600 строковиків у "спецоперації"

Фото: Пресс-центр штаба ООС / Facebook Частина російських строковиків потрапила в полон ЗСУ

За всіма виявленими порушеннями було вжито заходів дисциплінарного реагування, стверджують у російській прокуратурі.

Серед російських сил вторгнення на територію України було щонайменше 600 солдатів строкової служби. Про це сказав військовий прокурор Західного округу РФ Артур Єгієв, повідомляє Інтерфакс у вівторок, 7 червня.

«Згідно з даними з нагляду Західного військового округу, близько 600 військовослужбовців за призовом були залучені до спеціальної військової операції, всі вони повернуті в найкоротші терміни», — сказав Єгієв, виступаючи в російській Раді Федерації.

Він запевнив, що за всіма виявленими порушеннями було вжито заходів дисциплінарного реагування, і навіть було прийнято рішення про звільнення «з військової служби посадових осіб, які допустили ці порушення». Йдеться про 12 офіцерів.

Як відомо, після нападу на Україну російська влада стверджувала, що строковики не беруть участі в «спецоперації». 8 березня про це сказав президент РФ Володимир Путін.

Але вже наступного дня, 9 березня, у Міноборони Росії визнали участь військових строкової служби у війні з Україною. При цьому частина строковиків потрапила в полон.

Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російські строковики відмовляються повертатися додому, а частина вже вважаються мертвими в РФ.

Джерело