Росія ніколи ні на кого не нападала – Кремль

Росія ніколи ні на кого не нападала – Кремль

Росії немає сенсу на когось нападати, стверджує Дмитро Пєсков.

Але «щоденна вправа» Заходу щодо оголошення дати можливого вторгнення Росії в Україну може мати згубні наслідки, попередив Дмитро Пєсков.

Росія — це остання країна в Європі, яка взагалі хоче вимовляти слово «війна». Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у телепрограмі Москва.Кремль.Путин, повідомляє Интерфакс у неділю, 20 лютого.

«Нагадуємо, що Росія протягом усієї своєї історії ніколи ні на кого не нападала. І Росія, яка пережила стільки воєн – це остання країна в Європі, яка взагалі хоче говорити, навіть вимовляти слово «війна», – заявив Пєсков і додав, що Росії немає сенсу на когось нападати.

Тому, вважає спікер Кремля, дії Заходу, який щодня оголошує дату можливого вторгнення Росії в Україну, мають провокаційний характер і ведуть до нагнітання напруженості.

«Ну, бачите, президент сам на це не звертає уваги, але загалом подібні заяви, звичайно, це такий елемент провокаційного характеру. Справа в тому, що це безпосередньо веде до нагнітання напруженості. А коли напруженість нагнітається до максимуму, як зараз, наприклад, на лінії зіткнення, будь-яка іскра, будь-яка незапланована подія або будь-яка дрібна спланована провокація може призвести до непоправних наслідків», – попередив Пєсков.

«Тому все це має, може мати згубні наслідки – ось ця щоденна вправа щодо оголошення дати вторгнення Росії в Україну», – сказав прес-секретар президента РФ.

Нагадаємо, напередодні президент США Джо Байден ініціював засідання Ради національної безпеки ООН з питання України. Нарада запланована на неділю, 20 лютого.

Американський лідер вважає, що президент РФ Володимир Путін уже ухвалив рішення про вторгнення в Україну.

Джерело