росія зосередила в Україні 65 батальйонних тактичних груп — CNN

Залишки російських військ, що відступили з півночі України, почали з'являтися на Донбасі напередодні спроб росії здійснити наступ, заявив у четвер високопоставлений представник Пентагону. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«У них уже є значна кількість сил у регіоні. За нашими оцінками, в самій Україні налічується 65 боєздатних батальйонних тактичних груп. Усі 65 перебувають на сході та півдні України… Найближчими днями вони намагатимуться доправити додаткові БТГ», — сказав посадовець журналістам.

Це деякі з підрозділів, які в останні тижні покинули північну частину України, зокрема Київську область, повернулися до білорусі та росії для поповнення запасів і посилення, щоб вирушити на Донбас, додав посадовець.

Як повідомлялося, усіх цивільних, насамперед громадян із дітьми, закликають максимально оперативно залишити території, суміжні з зоною бойових дій.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Getty Images

Источник