Російські десантники масово відмовляються воювати — ЗМІ

Російські десантники масово відмовляються воювати - ЗМІ

Фото: АР Десантники відмовилися воювати в Україні

Понад півсотні псковських десантників відмовилися повертатися воювати в Україну. Ця цифра незабаром може збільшитись.

Близько 60 десантників з російського Пскова відмовилися брати участь у війні в Україні, навіть незважаючи на ризик кримінального переслідування. Про це повідомляє видання Псковська губернія із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що ці десантники вже воювали в Україні, після чого їх вивезли до Білорусі, а потім повернули до місця постійної дислокації до Пскова. Військовослужбовцям зараз погрожують кримінальним переслідуванням за дезертирство чи невиконання наказу.

Зазначається, що більшість військових, які відмовляються повертатися, звільняють, деяким погрожують кримінальними справами — переслідуванням за дезертирство чи невиконання наказу (ст. 332 КК РФ).

«Але вони і (що важливо) їхні сім’ї стоять на своєму. За нашими даними, зараз командири не приймають рапорти на звільнення, тому багато хто подає їх через військову прокуратуру», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що найближчим часом цифра відмовників може помітно збільшитись, оскільки 60 осіб, які відмовилися — це лише одна військова частина.

До слова, у псковських десантників давні стосунки з Україною – у 2014 році майже вся їхня рота загинула у боях на Донбасі. Загинуло близько 70 солдатів.

Раніше розвідка повідомляла, що військові РФ масово відмовляються воювати проти України.

Джерело