Росія знову розширила список «недружніх країн»

Росія знову розширила список "недружніх країн"

Фото: Правительство РФ Росія поступово розширює перелік «недружніх країн»

У світі дедалі більше держав стають «недружніми» стосовно Росії, вважають у Москві.

Влада країни-агресора Росії вдруге цього тижня розширила список так званих «недружніх країн». До переліку додали острови Гернсі, Мен та Багами. Про це повідомляє уряд РФ у неділю, 24 липня.

Російська сторона пояснює, що острови Гернсі та Мен потрапили до списку, оскільки підтримали санкції, введені Великою Британією.

А Багамські острови запровадили заборону на фінансові операції з Банком Росії, Мінфіном та низкою кредитних організацій РФ.

«Згідно з указом президента, Росія, її громадяни та компанії, регіони та муніципалітети, що мають валютні зобов’язання перед закордонними кредиторами в «недружніх країнах», зможуть розплатитися за ними в рублях», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня уряд Росії затвердив перелік «недружніх держав». До нього увійшли країни ЄС, Австралія, Албанія, Андорра, Велика Британія, Ісландія, Канада, Ліхтенштейн, Мікронезія, Монако, Нова Зеландія, Норвегія, Республіка Корея, Сан-Марино, Північна Македонія, Сінгапур, США, Тайвань, Україна, Чорногорія, Швейцарія та Японія.

А того тижня до списку «недружніх» додали ще п’ять країн Європи.

Джерело