Росіяни безуспішно наступають на п’яти напрямках

Наступальні дії російських військ на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському і Шахтарському напрямках лишилися безуспішними, загалом на фронті протягом доби відбулося 31 бойове зіткнення.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 1 вересня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, на Мелітопольському напрямку триває наступальна операція Сил оборони України. Захисники закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Загалом за добу українська авіація здійснила по російських загарбниках десять ударів: шість – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири – по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили десять артилерійських засобів на вогневих позиціях ворога, склад його боєприпасів і радіолокаційну станцію.

Російські загарбники протягом доби здійснили чотири ракетні і 30 авіаційних ударів, а також 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі наголошують: імовірність здійснення Росією ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська обстріляли з мінометів і артилерії понад 20 населених пунктів, зокрема Гуту-Студенецьку й Карповичі Чернігівської області, Винторівку, Ромашкове, Шалигине, Сімейкине, Волфине й Володимирівку Сумської області, Уди, Козачу Лопань, Тернову, Караїчне, Хрипуни й Колодязне Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Новоселівського Луганської області, з артилерії і мінометів атакували понад 10 населених пунктів, серед них – Строївка, Новомлинськ, Петропавлівка, Кислівка, Піщане і Дружелюбівка Харківської області.

У районі Крохмального Харківської області росіяни завдали авіаційного удару.

На Лиманському напрямку російська армія била з авіації по районах Новоєгорівки і Білогорівки Луганської області. Від ударів ворожої артилерії тут постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Макіївка, Невське й Білогорівка Луганської області, Мирне, Торське, Свято-Покровське, Івано-Дар'ївка, Никифорівка та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Курдюмівки Донецької області, з авіації били по районах Ступочків, Білої Гори та Нью-Йорка Донецької області.

Від ворожих артилерійських обстрілів на Бахмутському напрямку постраждали понад 15 населених пунктів, серед них – Васюківка, Григорівка, Бахмут, Біла Гора, Дачне та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Сєверного Донецької області. З артилерії і мінометів загарбники продовжили атакувати Керамік, Степове, Сєверне, Невельське і Мемрик Донецької області.

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Красногорівки, обстріляли з артилерії Олександропіль, Гостре, Мар’їнку, Новомихайлівку й Катеринівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Великої Новосілки, з авіації вдарили по району Старомайорського Донецької області. Від артилерійських ударів ворога на цій ділянці фронту постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Урожайне, Вільне Поле й Новопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська авіація била по районах Малинівки Запорізької області. Від вогню ворожої артилерії тут постраждали понад 15 населених пунктів, серед них – Новодарівка, Червоне, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Малі Щербаки Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку російські війська обстріляли з артилерії понад 10 населених пунктів, зокрема Золоту Балку, Милове, Козацьке, Бургунку, Токарівку і Янтарне Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, просування і звільнення українських земель відбувається так складно через нові укріплення росіян, на які наштовхуються ЗСУ.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник