росіяни намагаються наступати на чотирьох напрямках

російські війська зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському й Запорізькому напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 12 грудня.

На інших напрямках, за даними Генштабу, ворог намагається стримувати дії підрозділів Сил оборони України.

Протягом доби російські загарбники здійснили шість ракетних ударів, чотири з яких — по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області. З реактивних систем залпового вогню ворог обстріляв Херсон.

На Волинському, Поліському, Сіверському й Слобожанському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

Встановлено, що визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь і російської федерації продовжують залишатися у прикордонних з Україною районах. За добу ворог здійснив мінометні й артилерійські обстріли в районах Середини-Буди та Рясного Сумської області, а також Стрілечої, Стариці, Огірцевого, Гатища, Волохівки, Охрімівки, Чугунівки, Амбарного, Дворічної та Кам’янки Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська обстріляли райони Кислівки, Котлярівки, Табаївки й Берестового Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку вогневого ураження з боку загарбників зазнали райони Тернів, Ямполівки і Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії росіяни завдавали ударів по районах майже 20 населених пунктів, зокрема Верхньокам’янського, Спірного, Білогорівки, Веселого, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Часового Яру та Дружби Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Залізне, Нью-Йорк, Бердичі, Авдіївка, Опитне, Водяне, Невельське, Красногорівка й Мар’їнка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку війська рф били по районах Вугледара, Богоявленки, Новоукраїнки та Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку загарбники завдали вогневого ураження по Времівці Донецької області, а також по Зеленому Полю, Новополю, Новодарівці, Малинівці, Гуляйполю, Дорожнянці, Гуляйпілському, Чарівному, Білогір’ю, Малій Токмачці й Оріхову Запорізької області.

На Херсонському напрямку зі ствольної й реактивної артилерії ворог обстріляв Херсон та населені пункти області, є загиблі серед мирного населення, постраждала цивільна інфраструктура.

На тимчасово захопленій території Херсонської області, за інформацією Генштабу, російські військові продовжують грабувати об’єкти цивільної інфраструктури. Так, станом на 11 грудня з населеного пункту Рубанівка було вивезене устаткування місцевих сільськогосподарських підприємств.

В окупованому Криму в населених пунктах Міжводне та Чорноморське російська влада активізувала адміністративно-поліцейські й контррозвідувальні заходи.

Тим часом російські війська продовжують зазнавати втрат. Зокрема, встановлено, що в лікарні міста Кремінна Луганської області знаходяться понад 100 загарбників із пораненнями різного ступеня тяжкості.

"З метою поповнення втрат в живій силі та доукомплектування підрозділів 1 армійського корпусу за мобілізацією призивають жінок. 28 осіб жіночої статі вже призвано та направлено на підготовку Калінінським районним військовим комісаріатом міста Донецьк", — зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що українська авіація протягом поточної доби завдала по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога чотири удари.

Ракетні й артилерійські війська Сил оборони України зі свого боку уразили два пункти управління та чотири райони зосередження особового складу загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 12 грудня втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягають близько 94 тисячі 760 осіб.

Фото: ЕРА

Источник