Росіяни зазнають суттєвих втрат біля Кринок на лівобережжі Херсонщини — Гуменюк

Сили оборони України продовжують розширювати плацдарм на лівому березі Дніпра на Херсонщині, біля Кринок ворог зазнає постійних втрат.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі спостерігаємо в них глибоку задумливість, бо протягом двох діб немає штурмових дій, але все ж таки у ворога навіть на тих позиціях, які неподалік наших плацдармів, дуже потужні втрати. Якщо говорити про минулу добу, то понад 50 окупантів знищено, близько 40 саме навколо Кринок", — розповіла Гуменюк.

За її словами, ворог визнає, що фортифікаційні споруди правого берега потужні, укріпленість висока і просунутись туди вони шансів не мають.

У противника ж, зауважила вона, триває заборона на використання бронетехніки, тому вони продовжують "м’ясні штурми", і в результаті змушені дедалі частіше проводити ротації.

Гуменюк зауважила, що росіяни мали дуже суттєві втрати в техніці на початковому етапі, коли за класичними схемами намагалися штурмувати плацдарм піхотою, яку підтримувала бронетехніка. Тоді вони втратили понад 200 одиниць за два-три тижні і зупинили використання бронетехніки.

"Логістика ворога ускладнена, бо ми продовжуємо розширювати сектор свого впливу на вороже переміщення. Ми говорили про необхідність зачищення смуги у 20-30 кілометрів для того, щоб полегшити життя правого берега, щоб туди не могла досягати артилерія ворожа. За минулу добу мінус 10 артилерійських установок ворога, ми продовжуємо їх відкидати. Але треба визнати — вони мають потужний ресурс для поновлення на цих позиціях, тому в нас ще багато роботи", — наголосила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, на південному напрямку російські війська зосередились на аеророзвідці та використанні ударних дронів різних типів й артилерії.

Источник