російська армія усебічно демонструє власну слабкість – Нуланд

російська армія усебічно демонструє власну слабкість, що вплине на країни по всьому світу, які розбудовували війська за допомогою російських оборонних систем.

Про це заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд під час спілкування з журналістами у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Ми усебічно бачимо слабкість російської армії. Подивіться, що відбувається у Бахмуті. Це виглядає як окопна війна часів Першої світової. "Могутня", якою її вважали, російська армія бере нових мобілізованих і змушує їх виходити з окопів назустріч смерті щодня. Це жорсткість і тільки. Українська лінія … лише пережовує всю цю нову людську силу", — зауважила вона.

На переконання Нуланд, ця ситуація вплине на країни, які розбудовували свої війська за допомогою російських оборонних систем.

«Така країна, як Індія, чиї наземні сили мають російське озброєння, може ніколи не отримати заміну деталей для купленої техніки, оскільки росія використовує увесь свій потенціал. Я думаю, ви побачите багато диверсифікації від росії з боку різних країн у світі», — сказала заступниця держсекретаря.

Як повідомлялося, 2-3 грудня Вікторія Нуланд здійснила візит до України та провела зустрічі з низкою високопосадовців.

Источник