Російські війська намагаються прорватися в Торецьк, на околицях міста йдуть бої

Ситуація навколо Торецька не зазнала суттєвих змін — тривають бої на околицях міста. Російські окупаційні війська докладають зусиль, аби взяти місто під свій контроль, однак Сили оборони протистоять ворогу.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

«Ситуація наразі така на тому напрямку, що досить суттєво не змінилась, ворог проводить бойові дії на околицях міста, ворога в місті немає, однак ворог надто активно застосовує по цьому населеному пункту авіацію, застосовуються керовані авіаційні бомби, а також некеровані авіаракети. За минулу добу по тому напрямку, зокрема і в район Торецька, ворог здійснив понад 200 обстрілів з різних видів озброєння. І минулої доби там відбулося 24 ворожих атаки – це населені пункти Північне, Нью-Йорк, Торецьк та Деліївка», — розповів Волошин.

Він додав, що ворог має наміри зайти в місто та взяти його під свій контроль, однак Сили оборони роблять все можливе, аби протистояти ворогу. Також, за словами речника, на цьому напрямку ворог втратив понад 40 осіб особового складу, кілька гаубиць та автомобіль.

Наразі Сили оборони ведуть бої за н.п. Нью-Йорк, де ворог проводить штурмові дії.

Відповідаючи на питання щодо чисельності ворога в районі Торецька, Волошин зазначив, що ворог намагається об’єднати свої зусилля, аби вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей.

«Воюють проти нас на Торецькому напрямку 277-ий стрілецький батальйон, 109-ий стрілецький полк мобілізаційного резерву, який намагається прориватися в Нью-Йорк, також там російська 27-а мотострілецька дивізія і 506 та 589 мотострілецький полки, які також були неодноразово замічені на території України і вже були розбиті нашими підрозділами», — повідомив речник.

Щодо ситуації на Харківщині, Волошин повідомив, що Сили оборони намагаються відновлювати позиції і повністю вибивати ворога. В той же час російські окупаційні війська проводять перегрупування підрозділів 138 окремої мотострілецької бригади, 6 армії та 83 окремої десантної бригади.

За минулу добу на Харківському напрямку ворог втратив понад 180 осіб, кілька бронемашин, 9 артсиситем, 11 автомобілів, 4 одиниці спеціальної техніки та 70 укриттів разом з ворогом.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 11 липня 2024 рокустановлять близько 555 тисяч 620 осіб, зокрема 1110 осіб — за минулу добу.

Источник