Російський офіцер отримав 15 років тюрми за розстріл цивільного авто на Харківщині

Російського військового, який у Харківській області розстріляв автомобіль з цивільними, засудили до 15 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав російського військового винним у жорстокому поводженні з цивільним населенням, а також відданні наказу про вчинення таких дій, поєднаного з закінченим замахом на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Йому винесено вирок: 15 років позбавлення волі.

Засуджений — житель Москви, старший лейтенант, командир першої мотострілецької роти першого мотострілецького батальйону БТГр 15 мотострілецького полку другої мотострілецької дивізії 1-ої танкової армії Західного ВО (в/ч 31134).

Прокурори довели, що 23 червня 2022 року поблизу села Велика Комишуваха Ізюмського району російські військові розстріляли автомобіль із цивільними. У ньому подружжя з Донеччини їхало до міста Бахмут, щоб евакуювати літніх хворих батьків.

Жінка намагалась врятувати чоловіка, проте загарбники продовжили обстріли. У цей час українські військові проводили аеророзвідку та зафіксували розстріл автівки.

Побачивши коптер, жінка не розуміла, що їй робити, але пішла за ним, бо тільки так могла врятувати своє життя та життя чоловіка. Дрон привів її до місця дислокації українських військових.

У цей час загарбники підійшли до розстріляної автівки та подумали, що чоловік помер. Вони скинули його тіло у траншею на узбіччі дороги. Чоловік понад 30 годин пролежав без тями. Потім він самотужки дійшов до бази ЗСУ.

Військовий РФ отримав 15 років тюрми за розстріл цивільного авто на Харківщині / Фото: Офіс генерального прокурора

Завдяки радіоперехопленню встановлено, що під час телефонної розмови з дружиною загарбник, сміючись у слухавку, сказав: “Я человека сегодня убил”.

Після звільнення цієї території правоохоронці провели огляд місця події та вилучили всі речові докази. Було встановлено місцезнаходження БМП з 30-міліметровою гарматою, з якої загарбники обстріляли автомобіль. Також було вилучено 10 гільз від крупнокаліберного озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, ексвійськового із Криму заочно засудили до 15 років тюрми за держзраду.

Источник