Роскосмос відмовився від підготовки до польотів на Місяць

Роскосмос відмовився від підготовки до польотів на Місяць

Фото: AP У РФ вже не планують польоти на Місяць

Натомість держкорпорація займеться забезпеченням зв’язку для військових, а також зондуванням Землі.

У російській держкорпорації з космічної діяльності Роскосмос заявили, що відкладуть польоти на Місяць, щоб «зосередитися на більш нагальних завданнях» — зондуванні Землі та зв’язку для військових. Про це повідомив виконавчий директор Роскосмосу Олександр Блошенко Інтерфаксу.

«Поки вправо зрушило питання із надважкою, як і місячна програма. Ми розставляємо пріоритети у бік більш насущних справ — дистанційне зондування Землі, зв’язок, те, що потрібно всім — і цивільним, і військовим. Тому науковий космос посунувся», — розповів чиновник.

Він додав, що держкорпорація продовжує роботу щодо ракети-носія Союз-5, яка є складовою надважкої ракети. При цьому проект надважкої ракети Єнісей наразі не ухвалено.

У квітні глава Роскосмосу Дмитро Рогозін заявив, що плани організувати пілотовану експедицію на Місяць втратили актуальність через війну в Україні, і держкорпорація зосередиться на питаннях безпеки.

Раніше повідомлялося, що Європа відмовилася від співпраці з РФ щодо місії на Марс, однак у Роскосмосі заявили, що через кілька років зможуть провести марсіанську місію самостійно.

ESA припинило співпрацю з РФ щодо дослідження Марса

Джерело