РСЗВ зі США: у Росії пригрозили Україні «повною демілітаризацією»

РСЗВ зі США: у Росії пригрозили Україні "повною демілітаризацією"

Фото: U.S. Department of Defense Російські окупанти бояться американських РСЗВ HIMARS

З урахуванням нових поставок США для безпеки РФ «потрібна демілітаризація на глибину набагато більшу, ніж Донбас», вважає Андрій Клімов.

Поставки далекобійної зброї зі США в Україну несуть загрозу території Росії. Через це Україні потрібна «повна демілітаризація». Про це у четвер, 2 червня, написав у своєму Telegram-каналі глава комісії Радфеду із захисту держсуверенітету РФ Андрій Клімов.

Він послався на дані російського Міноборони про те, що нібито найближчим часом до міста Шостка Сумської області очікується постачання зі США ракетних систем великої дальності і будуть завдавати ударів по прикордонній території Росії.

Чи знає (президент США) Джо Байден, що від російського Бєлгорода до Києва 428 кілометрів? — зазначив російський сенатор.

Він дійшов висновку, що з урахуванням нових поставок США для безпеки РФ «потрібна демілітаризація на глибину набагато більшу, ніж Донбас».

Клімов назвав НАТО співучасником «русофобського київського режиму». І тепер, на його думку, Росія не має іншого виходу, «ніж у повному обсязі завершити демілітаризацію всієї території, звідки виходить пряма військова загроза Росії, «ЛНР», «ДНР».

Нагадаємо, напередодні Байден анонсував передачу Україні сучасних ракетних систем. Крім РСЗВ HIMARS, Україна отримає п’ять протиартилерійських радарів, два радари повітряного спостереження, тисячу Javelin та 50 командно-пускових модулів до них, шість тисяч одиниць протитанкової зброї, 15 тисяч артилерійських снарядів калібру 155-мм, чотири вертольоти Мі-17, 15 тактичних машин, запасні частини та обладнання.

Джерело