Штурм «Азовсталі»: за добу ворог здійснив 34 авіанальоти

У заблокованому Маріуполі за минулу добу на меткомбінаті «Азовсталь» російські загарбники здійснили 34 авіанальоти, в тому числі 8 вильотів стратегічних бомбардувальників. Ворог продовжує штурмувати цю фортецю.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«За минулу добу на територію заводу «Азовсталь», яку боронять захисники Маріуполя, було здійснено 34 літако-вильоти, в тому числі 8 вильотів стратегічних бомбардувальників. Також не припиняє працювати ворожа корабельна та ствольна артилерія, РСЗВ, УР-77, танки та інше», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що противник не зупиняється в спробах захопити українську фортецю та продовжує також щоденно здійснювати штурми за підтримки піхоти.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

7 травня закінчилася евакуація мирних мешканців — жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу «Азовсталь» в Маріуполі. Але 9 травня керівник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко в телеефірі заявив, що у заблокованому Маріуполі в укриттях на меткомбінаті «Азовсталь» залишається ще понад 100 цивільних.

На території меткомбінату, яку росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, та раз у раз намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату «Азовсталь».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Національної гвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Sky News

Источник