Сили оборони мають успіх на напрямку Роботине-Новопрокопівка — Генштаб

На напрямку Роботине-Новопрокопівка українські війська мали успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Павло Ковальчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках», — повідомив він.

Ковальчук зазначив, що українські військові на напрямку Роботине-Новопрокопівка мали успіх та закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут.

За словами речника, ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви.

Водночас Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

«Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області. Також на Лиманському та Бахмутському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки та північніше Кліщіївки. Важкі бої тривають», — додав він.

Окрім того, Ковальчук повідомив, до протягом минулої доби ворог завдав 40 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктів.

«Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнування зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура», — зазначив речник Генштабу.

Він також додав, що загалом за минулу добу відбулося 28 бойових зіткнень.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони за минулу добу знищили ще 610 російських загарбників.

Источник