Сили оборони відбили 98 атак на семи напрямках

Сили оборони України протягом доби відбили 98 ворожих атак на семи напрямках та ще 11 штурмів на лівому березі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 18 січня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 114 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація протягом доби завдала ударів по п'яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили ворожий пункт управління.

Російська армія протягом доби здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах України один ракетний і 48 авіаційних ударів, а також 38 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Встановлено, що визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

У районах Вовчанська й Миколаївки Харківської області росіяни завдали авіаційних ударів.

Близько 20 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Клюси Чернігівської області, Радянське Сумської області, Стогнії, Старицю, Уди, Вовчанськ, Бочкове та Нестерне Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 18 ворожих атак у районах Синьківки, Петропавлівки, Табаївки й Берестового Харківської області. Війська РФ намагалися прорвати там оборону.

Із авіації російська армія вдарила в районах Голубівки, Іванівки, Кислівки й Табаївки Харківської області.

Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на Куп’янському напрямку опинилися близько 10 населених пунктів, серед них – Дворічна, Масютівка, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили 14 ворожих атак у районах Тернів і Ямполівки Донецької області та ще сім – у районах Серебрянського лісництва й Білогорівки Луганської області. Росіяни безуспішно намагалися прорвати там оборону.

У районах Серебрянського лісництва й Білогорівки Луганської області зафіксовані удари ворожої авіації.

Від вогню російських мінометів й артилерії на Лиманському напрямку постраждали близько 15 населених пунктів, зокрема Кармазинівка, Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Діброва, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили дві ворожі атаки в районі Богданівки Донецької області. За підтримки авіації російські війська безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку потрапили під вогонь російських мінометів й артилерії, зокрема Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 22 ворожі атаки в районах Новокалинового, Новобахмутівки та Авдіївки і ще 14 – у районах Первомайського й Невельського Донецької області. За підтримки авіації російська армія безуспішно намагалася прорвати там оборону.

Із артилерії й мінометів протягом доби на Авдіївському напрямку загарбники били по близько 15 населених пунктах, серед них – Новобахмутівка, Бердичі, Степове, Орлівка, Авдіївка та Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. На вказаній ділянці фронту росіяни 13 разів намагалися покращити своє тактичне положення.

У районі Новомихайлівки Донецької області російська армія завдала авіаудару. Артилерійським і мінометним вогнем загарбники атакували Красногорівку, Максимільянівку, Георгіївку й Новомихайлівку.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили чотири ворожі атаки в районах західніше від Старомайорського та південніше від Урожайного Донецької області.

У районі Водяного Донецької області російські війська завдали авіаційного удару.

Від артилерійського й мінометного вогню загарбників протягом доби на Шахтарському напрямку потерпали понад 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Времівка, Старомайорське й Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки в районах західніше від Вербового та Роботиного Запорізької області. Понад 20 населених пунктів там перебували під ударами російських мінометів й артилерії, серед них – Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Новоандріївка, Щербаки та Степногірськ Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська артилерія вдарила по Херсону та районах Зміївки, Тягинки, Іванівки, Садового, Антонівки й Чорнобаївки Херсонської області.

На лівому березі Дніпра загарбники не полишають наміру вибити підрозділи Сил оборони із тамтешніх плацдармів. Протягом доби війська РФ здійснили там 11 безуспішних штурмів.

Як повідомляв Укрінформ, за даними командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, російські загарбники зосередили зусилля, зокрема, на витісненні підрозділів Сил оборони із Куп’янського лісу.

Источник