Сили оборони відбили атаки на Куп’янському й Авдіївському напрямках

Сили оборони України успішно відбили атаки російських військ на Куп’янському й Авдіївському напрямках, загалом протягом доби на фронті відбулися близько 28 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 7 серпня.

На Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони продовжують вести наступальну операцію, закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Усього за добу українська авіація завдала по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників дев'ять ударів.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили два пункти управління ворога, район зосередження його особового складу, озброєння та військової техніки, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях й одну радіолокаційну станцію.

Російські війська загалом за добу здійснили два ракетні й 33 авіаційні удари, а також 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення.

У Генштабі наголошують: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська обстріляли з мінометів і артилерії понад 25 населених пунктів, зокрема Михальчину Слободу та Хрінівку Чернігівської області, Басівку, Степок і Павлівку Сумської області, Уди, Охрімівку та Нескучне Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники стійко тримають оборону, успішно відбили атаки росіян у районах Синьківки та північніше від Іванівки Харківської області, а також південніше від Новоселівського Луганської області.

Понад 10 населених пунктів на вказаній ділянці фронту опинилися під ударами ворожих мінометів і артилерії, серед них – Дворічна, Западне, Красне Перше, Петропавлівка і Куп’янськ Вузловий Харківської області. З авіації загарбники били по районах Кругляківки й Кучерівки Харківської області.

На Лиманському напрямку російська армія обстріляла з артилерії Кузьмине й Білогорівку Луганської області, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівку Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Андріївки, Курдюмівки та Дружби Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів тут постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Оріхово-Василівка, Маркове й Часів Яр.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації й артилерії загарбників Сили оборони успішно відбили атаки в районі Авдіївки. Ударів ворожої артилерії зазнали Невельське, Новобахмутівка, Авдіївка, Сєверне, Новокалинове й Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські оборонці продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки. Там же загарбники вдарили з авіації.

Від ударів російської артилерії потерпали Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку російські війська вдарили з авіації в районі Одрадного Донецької області, з артилерії обстріляли Водяне, Вугледар, Пречистівку, Велику Новосілку, Благодатне, Старомайорське й Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області, з артилерії атакували понад 10 населених пунктів, зокрема Новодарівку, Левадне, Комишуваху, Оріхів і П’ятихатки Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Гуляйпільського, Малої Токмачки й Оріхова.

На Херсонському напрямку російська армія вдарила з авіації в районі Одрадокам’янки Херсонської області, з артилерії обстріляла понад 10 населених пунктів, серед них – Ольгівка, Садове, Херсон і Кізомис Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони заявили про тактичний успіх ЗСУ на напрямку Мала Токмачка – Роботине Запорізької області.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник