Сили оборони відбили атаки РФ на шести напрямках

Сили оборони України протягом доби відбили атаки російських військ на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 7 грудня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, на лівому березі річки Дніпро в Херсонській області Сили оборони України утримують займані позиції та продовжують завдавати вогневого ураження по позиціях російських загарбників.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 56 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація завдала по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії п'ять ударів. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Росіяни протягом доби здійснили три ракетні й 39 авіаційних ударів та 27 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах.

"Російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 14 БпЛА типу Shahed-136/131, 12 ворожих дронів знищено", – зазначили в Генштабі.

За інформацією військових, унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Артилерійським і мінометним вогнем на вказаних двох напрямках загарбники атакували близько 25 населених пунктів, зокрема Клюси й Михальчину Слободу Чернігівської області, Фотовиж, Вовківку, Яструбине, Волфине, Басівку і Могрицю Сумської області, Козачу Лопань, Липці, Уди, Старицю й Охрімівку Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили п'ять ворожих атак у районі Синьківки Харківської області. Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії тут опинилися близько 10 населених пунктів, серед них – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове.

У районі Петропавлівки Харківської області росіяни завдали авіаційного удару.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили всі ворожі атаки. На цій ділянці фронту війська РФ намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів у районі Тернів Донецької області.

Із авіації російська армія вдарила в районі Серебрянського лісництва Луганської області. Від вогню ворожих мінометів й артилерії на цьому напрямку постраждали близько 15 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 19 ворожих атак у районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії тут опинилися близько 10 населених пунктів, серед яких – Маркове, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 15 ворожих атак у районах східніше від Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького і Первомайського Донецької області. За підтримки авіації війська РФ безуспішно намагалися прорвати там оборону.

Ударів російських мінометів й артилерії на Авдіївському напрямку протягом доби зазнали понад 10 населених пунктів, серед них – Бердичі, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Карлівка і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації російська армія п'ять разів атакувала там позиції українських оборонців.

Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників на Мар’їнському напрямку потрапили Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка і Костянтинівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість обстріляли з артилерії й мінометів близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Старомайорське, Урожайне та Зелене Поле Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили шість ворожих атак західніше від Вербового та Роботиного Запорізької області. Від вогню російських мінометів й артилерії протягом доби тут потерпали понад 20 населених пунктів, серед них – Левадне, Малинівка, Верхня Терса, Чарівне, Новоандріївка і Кам'янське Запорізької області.

У районі Копанів Запорізької області зафіксований ворожий авіаудар.

На Херсонському напрямку російська артилерія била по Херсону, Шляховому, Веселому, Тягинці й Миколаївці Херсонської області та по Очакову Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ намагаються вийти на околиці Синьківки Харківської області, щоб сформувати плацдарм для наступу на важливий логістичний центр – місто Куп’янськ.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник