Сили оборони відбили атаки ворога на трьох напрямках

Сили оборони України відбили атаки російських військ на Куп’янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках, загалом на фронті протягом доби відбулися 22 бойові зіткнення.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 9 серпня.

За даними Генштабу, на Мелітопольському та Бердянському напрямках наступальна операція Сил оборони триває. Захисники закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Усього за добу українська авіація завдала по російських загарбниках 12 ударів: десять – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один – по зенітно-ракетному комплексу, ще один – по логістичному хабу.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили три пункти управління ворога, п'ять артилерійських засобів на його вогневих позиціях, район зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, станцію радіоелектронної боротьби та ще один важливий об’єкт загарбників.

Російські війська протягом доби здійснили загалом два ракетні й 28 авіаційних ударів, а також 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення Росією ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках росіяни обстріляли з мінометів і артилерії понад 30 населених пунктів, зокрема Хрінівку, Гуту-Студенецьку, Бучки і Грем'яч Чернігівської області, Нововасилівку, Баранівку, Атинське, Степне й Володимирівку Сумської області, а також Уди, Соснівку, Гранів, Старицю, Вовчанськ і Нестерне Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаки російських військ у районі північніше від Синьківки та північно-східніше від Іванівки Харківської області.

Ударів ворожої атилерії і мінометів на вказаній ділянці фронту зазнали понад 10 населених пунктів, серед них – Фиголівка, Западне, Петропавлівка, Подоли й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку російська армія била з авіації по районах Білогорівки Луганської області, Спірного та Веселого Донецької області, з артилерії атакувала Невське й Білогорівку Луганської області, Торське, Спірне та Роздолівку Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники стійко тримають оборону, відбили атаки росіян на околицях Кліщіївки та північно-східніше від Дружби Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів тут постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Малинівка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Часів Яр, Предтечине й Диліївка Донецької області.

У районах Кліщіївки росіяни завдали авіаційного удару.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації й артилерії ворога Сили оборони відбили атаки в районі Авдіївки та південно-східніше від Сєверного Донецької області.

Авіаційного удару загарбники завдали в районі Авдіївки, артилерійських – по Карлівці, Первомайському, Авдіївці та Невельському Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. З авіації росіяни вдарили в районі Красногорівки. Це й же населений пункт, а також Георгіївку, Парасковіївку й Новомихайлівку Донецької області ворог обстріляв із артилерії.

На Шахтарському напрямку російська армія безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області. Там же завдала авіаційних ударів.

З авіації загарбники били по району Благодатного Донецької області, з артилерії атакували Вугледар, Одрадне, Велику Новосілку, Благодатне і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку російські війська здійснили безуспішні наступальні дії в районі південніше від Новоданилівки Запорізької області, артилерійських ударів завдали по понад 15 населених пунктах, серед них – Новодарівка, Ольгівське, Гуляйполе, Новоандріївка, П'ятихатки і Кам'янське Запорізької області, а також Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку росіяни вдарили з авіації по районах Одрадокам'янки, Львового й Комишан Херсонської області, з артилерії обстріляли понад 20 населених пунктів, зокрема Херсон, Золоту Балку, Республіканець, Одрадокам'янку, Новотягинку, Антонівку й Велетенське Херсонської області, Куцуруб й Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Таврійському напрямку за добу Сили оборони знищили вісім складів із боєприпасами ворога.

Источник