Сили оборони відбили сім штурмів на Оріхівському напрямку і пʼять — на лівобережжі Херсонщини

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили сім штурмів російських загарбників на Оріхівському напрямку і пʼять — на лівобережжі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це Сили оборони півдня України повідомили у Телеграмі.

В операційній зоні Сил оборони півдня ворог не полишає намірів вибити українські підрозділи із зайнятих позицій. «На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 7 штурмів, з яких 5 в районі Старомайорського, 1 в районі Новодарівки та 1 в районі Малої Токмачки. Успіху не мали», — йдеться в повідомленні.

На лівобережжі Дніпра, у тимчасово захопленій Херсонській області, за даними командування, ворог здійснив пʼять штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок. У результаті з втратами відійшов на свої вихідні позиції.

Українські бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

Росіяни тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

«Хоча насиченість неба розвіддронами дещо знизилась. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 134 розвідувальних дронів», — зазначили у Силах оборони півдня.

Крім того, протягом бойової доби загарбники на Оріхівському напрямку завдали трьох авіаційних ударів із застосуванням шести керованих авіабомб та близько трьох десятків некерованих авіаційних ракет.

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ змінила тактику використання ракетоносіїв у Чорному морі.

Фото: Сили оборони півдня

Источник