Сили оборони вночі збили 51 «Шахед», 60 безпілотників локаційно втрачені

Сили оборони України вночі 16 жовтня збили 51 російський ударний безпілотник, 60 російських безпілотників локаційно втрачено.

Як передає Укрінформ, про це Повітряні сили Збройних сил України повідомляють у Телеграмі.

З 19.00 15 жовтня по 07.00 16 жовтня війська РФ завдав удару по Донецькій області зенітною керованою ракетою С-300/400 з тимчасово захопленої території Донецької області, керованою авіаційною ракетою Х-59 по Чернігівській області з повітряного простору Курської області, а також 136-ма ударними БПЛА з Курська, Орла, Приморсько-Ахтарська (РФ).

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Станом на 07.00 в результаті протиповітряного бою збито 51 ворожий БПЛА в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Внаслідок активної протидії РЕБ 60 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, інформація уточнюється.

Понад 20 БПЛА знаходяться в повітряному просторі України. Бойова робота триває!

Крім того, два ворожі безпілотники повернулись назад у напрямку РФ.

У Повітряних силах вкотре наголосили, що при виявленні підозрілих предметів, схожих на безпілотники, не слід вчиняти жодних дій самостійно, слід терміново повідомляти про небезпечну знахідку поліцію, ДСНС чи місцеву військову адміністрацію.

Як повідомляв Укрінформ, ворог запустив кілька груп дронів-камікадзе типу Shahed з північного та південного напрямків.

Источник