Сили оборони за добу відбили 48 атак на п’яти напрямках

Сили оборони України протягом доби відбили 48 ворожих атак на п'яти напрямках, найбільше – на Бахмутському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 17 квітня.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулося 71 бойове зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу російських військ. 

Армія РФ протягом доби здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом чотири ракетні й 43 авіаційні удари, а також 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені. 

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Протягом доби на вказаних двох напрямках російська армія обстріляла з артилерії й мінометів понад 15 населених пунктів, серед них – Клюси, Єліне й Леонівка Чернігівської області, Сидорівка, Біла Береза й Білопілля Сумської області.

На Куп’янському напрямку ворог чотири рази атакував позиції Сил оборони в районі Новосергіївки Харківської області. Артилерійський і мінометний вогонь росіяни спрямували також по близько 20 населених пунктах, зокрема по Синьківці, Петропавлівці й Кислівці Харківської області.

На Лиманському напрямку українські оборонці відбили три ворожі атаки в районах Невського Луганської області й Тернів Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на цьому напрямку протягом доби постраждали від артилерійських і мінометних ударів РФ, зокрема Макіївка Луганської області, Ямполівка, Торське та Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку захисники України відбили 19 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Виїмки, Роздолівки, Часового Яру, Нового та Кліщіївки Донецької області. Російська армія за підтримки авіації намагалася покращити там своє тактичне положення. 

Авіаційних ударів росіяни завдали по районах Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного та Диліївки Донецької області.

Більш як 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Григорівка, Калинівка й Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили дев'ять ворожих атак у районах Семенівки, Новобахмутівки, Очеретиного, Новокалинового і Первомайського Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

Авіаудари російської армії зафіксовані також у районах Первомайського, Соловйового, Новокалинового, Новопокровського, Новоселівки Першої, Новобахмутівки, Сокола й Олександрополя Донецької області.

Близько 15 населених пунктів на Авдіївському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського та мінометного вогню загарбників, зокрема Новокалинове, Новобахмутівка й Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати війська РФ у районах Водяного, Побєди й Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації ворог 15 разів намагався прорвати там оборону. 

Авіаударів російської армії зазнали також райони Красногорівки, Георгіївки й Урожайного Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку потрапили під ворожі обстріли з мінометів й артилерії, зокрема Парасковіївка, Костянтинівка та Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку російська армія за підтримки авіації тричі атакувала позиції українських захисників у районах Старомайорського Донецької області.

Авіаудару ворог завдав також по району Роботиного Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на Оріхівському напрямку війська РФ обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Малинівку, Червоне, Білогір’я і Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники не відмовляються від наміру витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби за підтримки авіації російська армія двічі атакувала позиції захисників у районі села Кринки Херсонської області, але обидва рази –безуспішно.

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку зазнали артилерійських і мінометних ударів РФ, зокрема Берислав, Токарівка, Тягинка, Ольгівка, Понятівка, Інженерне та Веселе Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 17 квітня російські війська завдали удару по Чернігову трьома ракетами "Іскандер". Унаслідок ворожої атаки загинули щонайменше 17 людей, ще 60 дістали травми. Серед постраждалих – троє дітей.

Фото: Генштаб

Источник