Сили оборони за добу відбили майже пів сотні атак на п’яти напрямках

Сили оборони України протягом доби відбили 48 ворожих атак на п'яти напрямках, 39 з них – на Бахмутському й Новопавлівському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 57 бойових зіткнень.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили сім об'єктів російської армії: район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дві артилерійські системи, радіолокаційну станцію, станцію радіоелектронної боротьби та два засоби протиповітряної оборони.

Російські загарбники за добу здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом два ракетні й 61 авіаційний удар та 49 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів російська армія завдала по районах Волфиного Сумської області й Огірцевого Харківської області.

Близько 20 населених пунктів на вказаних двох напрямках росіяни обстріляли з мінометів й артилерї, зокрема Попівку Чернігівської області, Бачівськ й Уланове Сумської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій ворог не вів, натомість атакував міста та села. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка і Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили чотири ворожі атаки в районі Тернів та Ямполівки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися прорвати там оборону.

Від артилерійських і мінометних ударів російської армії на цьому напрямку протягом доби постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Невське Луганської області, Терни¸ Ямполівка й Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили понад 20 ворожих атак у районах Білогорівки й Верхньокам’янки Луганської області, Спірного, Часового Яру, Іванівського, Ступочків, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаударів загарбники завдали по району Дружби Донецької області.

По більш як 10 населених пунктах на Бахмутському напрямку росіяни спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Богданівці, Калинівці й Часовому Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили дві ворожі атаки в районах Первомайського та Невельського Донецької області. Війська РФ намагалися вибити там українські підрозділи із займаних рубежів.

Із авіації російська армія вдарила по районах Олександрополя, Очеретиного, Кераміка, Новобахмутівки та Бердичів Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під удари ворожих мінометів й артилерії, зокрема Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка й Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки, Новомихайлівки, Великої Новосілки й Урожайного. Російська армія за підтримки авіації 19 разів намагалася прорвати там оборону.

Авіаударів загарбники завдали по району Володимирівки Донецької області.

Більш ніж 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню ворога, серед них – Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка й Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку за підтримки авіації російська армія здійснила три невдалі спроби атакувати позиції Сил оборони в районах Старомайорського Донецької області та північно-західніше від Вербового Запорізької області.

Авіаудари РФ зафіксовані також у районі Роботиного Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на Оріхівському напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Полтавку, Малинівку, Червоне та Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби ворог п'ять разів атакував позиції українських захисників у районі села Кринки Херсонської області.

Понад 10 населених пунктів на цьому напрямку зазнали артилерійських і мінометних ударів російської армії, зокрема Золота Балка, Кізомис та Антонівка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганському напрямку прикордонники знищили переправу росіян через річку.

Источник