Сили оборони здобули частковий успіх у районі Роботиного на Запоріжжі

На Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію, у районі Роботиного Запорізької області українські захисники мали частковий успіх.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 12 серпня.

Повідомляється, що на згаданих напрямках українські оборонці закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 33 бойові зіткнення.

Українська авіація за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили один ворожий зенітно-ракетний комплекс й один артилерійський засіб на вогневій позиції.

Російські війська протягом доби здійснили загалом шість ракетних і 36 авіаційних ударів, а також 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені з-поміж цивільного населення, серед них – діти. Руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі попереджають: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська вдарили з авіації по району Гур’ївого Козачка Харківської області, з мінометів і артилерії атакували понад 15 населених пунктів, зокрема Клюси Чернігівської області, Середину-Буду, Яструбине, Водолаги й Миропільське Сумської області, Уди, Стрілечу й Охрімівку Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах, що північно-східніше від Синьківки, північніше від Кислівки та південно-східніше від Андріївки Харківської області.

Авіаційних ударів ворог завдав у районі Кислівки і Першотравневого Харківської області, артилерійських і мінометних – по Куп’янську, Масютівці, Кислівці й Берестовому Харківської області.

На Лиманському напрямку російська армія била з авіації в районах Білогорівки Луганської області, Серебрянки, Сіверська, Спірного та Веселого Донецької області. З артилерії загарбники обстріляли понад 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам'янське і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії в районах Кліщіївки й Білої Гори Донецької області. Авіаційного удару росіяни завдали в районі Благодатного.

Від ворожих артилерійських обстрілів на Бахмутському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Міньківка, Оріхово-Василівка, Часів Яр, Іванівське, Біла Гора та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації й артилерії ворога Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки.

Від артилерійських ударів російської армії на цій ділянці фронту потерпали понад 10 населених пунктів, серед них – Новокалинове, Тоненьке, Первомайське, Невельське і Карлівка Донецької області. З авіації загарбники вдарили в районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка Донецької області. З артилерії ворог обстріляв тут понад 10 населених пунктів, серед них – Олександропіль, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка і Єлизаветівка Донецької області.

Із авіації російська армія вдарила в районі Красногорівки.

На Шахтарському напрямку загарбники здійснили безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області, з артилерії атакували понад 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Богоявленку, Пречистівку, Велику Новосілку та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку під ворожими артобстрілами опинилися понад 20 населених пунктів, серед них –Новодарівка, Темирівка, Полтавка, Червоне, Верхня Терса й Новоандріївка Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку російська артилерія обстріляла ще понад 20 населених пунктів, зокрема Золоту Балку, Зміївку, Берислав, Козацьке, Тягинку й Понятівку Херсонської області, Куцуруб та Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, за даними британської розвідки, Росія, ймовірно, передислокувала підрозділи повітряно-десантних військ з Херсонської області до Оріхівського району Запорізької області, де зараз точаться запеклі бої.

Фото: Генштаб

Источник