Солдати-строковики в РФ не отримують обіцяних виплат та пільг — ЗМІ

Солдати-строковики в РФ не отримують обіцяних виплат та пільг - ЗМІ

Фото: РосСМИ Російські солдати-строковики не отримують обіцяних виплат та пільг

Солдатам-строковикам, яких наприкінці лютого на кілька тижнів відправили до України для участі у «спецоперації», відмовляють у виплатах, наданні статусу ветерана бойових дій та обіцяному скороченні терміну служби.

Солдатам-строковикам 1-го гвардійського танкового полку Таманської мотострілецької дивізії, яких наприкінці лютого на кілька тижнів відправили до України для участі у «спецоперації», відмовляють у виплатах, наданні статусу ветерана бойових дій та обіцяному скороченні терміну служби. Про це розповіла мати одного із строковиків Катерина Шулц, пише Агентство. Новости.

Жінка повідомила, що її сина Андрія у складі 1-го гвардійського танкового полку Таманської дивізії відправили до України 24 лютого, контракт із Міноборони він не підписував. Назад молодика разом з деякими іншими строковиками вивезли до РФ 11 березня, через три дні після того, як Путін заявив, що строковики не повинні воювати в Україні.

За словами Шулц, із строковиками розмовляли військові прокурори та пообіцяли виплати за участь у бойових діях, статус ветеранів та скорочення терміну служби: кожен день в Україні пообіцяли прирівняти до трьох днів звичайної служби. Але, як повідомляє мати строковика, досі зі списку обіцяного строковики не отримали нічого.

У військовій прокуратурі Шулц сказали, що виплати відрядження (53 долари за кожен день служби) строковикам не передбачені. Це підтвердив і т.в.о. командира частини №23626 (2-а гвардійська Таманська мотострілецька дивізія).

«З письмової відповіді начальника протиповітряної оборони військової частини №58198 (1-й гвардійський танковий полк) випливає, що частина не має інформації про службу Андрія Шулца в Україні. У документі йдеться, що він 4 лютого вибув з частини на полігон Погоново, повернувся в місце постійної дислокації 21 березня, а документів про його переміщення між цими датами немає», — йдеться у публікації.

За надання статусу ветерана синові мати продовжує боротися.

Це далеко не перше повідомлення про те, що російським військовим не виплачують обіцяні гроші.

Джерело