Спецслужби РФ готують провокації у Придністров’ї, щоб звинуватити Україну — розвідка

Російські спецслужби готують провокації проти військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації, щоб звинуватити в цьому Україну.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони повідомляє у Фейсбуці.

За інформацією розвідки, 13 січня у 3 омсбр ЗС Придністровського регіону Республіки Молдова було проведено службову нараду під час якої особовому складу доведено, що очікуються провокації зі сторони України в районі н. п. Ковбасна (артсклади оперативної групи військ РФ).

Розпорядження про приведення бригади у вищі ступені бойової готовності не доводились, але було наголошено про готовність особового складу «за першою командою» виконувати завдання за призначенням.

«На сьогодні відпустки та звільнення особового складу не скасовано, але командирам/начальникам наказано довести до підлеглих необхідність прибути до військової частини за визначеним сигналом», — ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, з початку поточного тижня комісією 8 армії Південного військового округу Збройних сил Російської Федерації розпочату масштабну перевірку бойової та мобілізаційної готовності 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів.

Источник