США обговорюють з Україною довгострокові цілі Курської операції — Пентагон

Сполучені Штати обговорюють з Україною довгострокові цілі наступу в Курській області, де ЗСУ продемонстрували творчий підхід і бойову доблесть,

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

«Ми продовжуємо обговорювати з українцями, на що вони націлені», – сказав він.

Патрік Райдер нагадав: Президент Володимир Зеленський сказав, що наступ у Курській області здійснено для створення буферної зони. «Тому ми проводимо розмови, щоб дізнатися більше про їхні (українців – ред.) цілі», – додав генерал.

Він укотре наголосив, що Сполучені Штати, як і раніше, зосереджені на тому, щоб дати Україні можливість бути вільною і суверенною країною, здатною стримувати російську агресію в майбутньому. «Ми будемо продовжувати підтримувати їх у довгостроковій перспективі», — запевнив Райдер.

«Що стосується операції в Курську, то вони (ЗСУ – ред.) явно змусили росіян відбиватися, – констатував речник Пентагону. – Це, безумовно, продемонструвало творчий підхід і бойову доблесть українців, але коли справа доходить до їхніх довгострокових цілей, то ми все ще обговорюємо це з ними».

Райдер підтвердив, що РФ «перекинула невелику кількість військ у Курську область, для реагування». Він наголосив: «Росія справді щосили намагається відреагувати… але ми й далі бачимо певні успіхи України в цьому плані».

Водночас представник Пентагону повторив, що політика використання американських засобів ураження дальнього радіуса дії для ударів углиб Росії не змінилася. При цьому він зауважив, що не вдаватиметься «в деталі вибору Україною сил і засобів при проведенні своїх операцій».

Райдер також нагадав, що в понеділок міністри оборони України та США обговорили телефоном поточну ситуацію на полі бою, питання навчання українських військових та підготовку до засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яке відбудеться у вересні.

Як повідомляв Укрінформ, Рустем Умєров і Ллойд Остін обговорили в понеділок військові операції ЗСУ.

Источник