США передали Росії послання щодо України — Лавров

США передали Росії послання щодо України - Лавров

Сергій Лавров отримав послання від голови Держдепу США

Послання Ентоні Блінкена містить лише заклики до Росії «піти та припинити», зазначив Сергій Лавров.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров отримав від глави МЗС Єгипту Самеха Шукрі якесь послання щодо України від США за підсумками візиту американського держсекретаря Ентоні Блінкена до Каїра. Про це повідомляє ТАСС у вівторок, 31 січня.

«Пан міністр, відповідаючи на попереднє запитання, сказав, що він передав певне послання від держсекретаря Блінкена, який був нещодавно з візитом у Каїрі. Я це підтверджую», — сказав Лавров, відповідаючи на запитання на прес-конференції за підсумками переговорів із єгипетським колегою.

«Росія готова вислухати будь-яку серйозну пропозицію, яка спрямована на врегулювання всієї нинішньої ситуації в її всеосяжному контексті», — додав глава МЗС РФ.

За словами Лаврова, послання Блінкена містить лише заклики до РФ «піти і припинити», ймовірно, маючи на увазі, піти з України та припинити агресивну війну.

«Ми почули вкотре від пана міністра передане послання про те, що Росія має припинити, Росія має піти, і тоді все буде добре», — сказав Лавров.

Раніше Лавров заявив, що США переходять усі «червоні лінії». Йдеться нібито про погрози великим державам, які складають великі тисячолітні цивілізації, стверджував глава МЗС РФ.

Джерело