Військові рф блокують «зелений коридор» із Маріуполя — обстрілюють кожен кілометр

Жодна людина не була евакуйована сьогодні «зеленим коридором» з оточеного ворогом Маріуполя через постійні обстріли російського агресора.

Як передає Укрінформ, про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі «Україна 24».

«Жодна людина не була евакуйована, жодна краплина води не потрапила до людей, які потерпають від спраги. Це 300 тисяч людей, які страждають без води, від голоду, холоду. Ворог мстиво не дозволяє допомогти їх врятувати», — наголосила Верещук.

Вона додала, що в Маріуполі залишаються понад 300 іноземців і місія ОБСЄ, які не можуть залишити місто через те, що ворог постійними обстрілами не дає можливості запрацювати «зеленому коридору».

«Ворог щодня, коли наш гуманітарний вантаж виїжджає на трасу, обстрілює напрямок руху, не даючи проїхати ані кілометра. І цей міжнародний злочин, я переконана, буде розслідуваний на найвищому рівні», — зауважив Верещук.

Як повідомлялося, сьогодні з 9-ої ранку мали бути відкриті коридори з оточених окупантами Сум, Тростянця, Краснопілля, Ізюма, Волновахи, Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки та Маріуполя.

24 лютого президент рф Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Evgeniy Maloletka

Источник