Від початку доби — 37 боєзіткнень: ворог тричі штурмував на Харківському напрямку

З початку поточної доби на фронті відбулося 37 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 10:00 24 травня російського вторгнення.

Протягом доби відбулося 113 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, минулої доби росіяни завдали три ракетні удари із застосуванням 13 ракет, 57 авіаударів із застосуванням 97 КАБів, понад 987 ударів дронами-камікадзе, з яких FPV – 978.

Також війська РФ здійснили понад чотири тисячі обстрілів з різних видів озброєння, в тому числі 147 – із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

За добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 10 районів зосередження особового складу, вузол зв’язку, а також станцію РЕБ росіян.

У підсумку минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1240 осіб вбитими і пораненими. Також ворог втратив 13 танків, 27 бойових броньованих машин, 42 артилерійських системи, три РСЗВ, один літак (Су-25), 10 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 56 автомобілів та сім одиниць спеціальної техніки.

Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля у Таврійському, Донецькому і Слобожанському операційних районах з метою зриву планів військ РФ щодо просування у Донецькій, Луганській та частині Харківської областей.

З початку цієї доби відбулося 37 бойових зіткнень. Загарбники здійснили 494 обстріли, у тому числі 10 із РСЗВ. Ворог завдав одного авіаудару із застосуванням керованої авіабомби. Також росіяни задіяли 13 дронів-камікадзе.

На Харківському напрямку росіяни тричі намагалися штурмувати позиції Сил оборони.

ЗСУ відбили атаку в напрямку Липців. Тривають бойові дії в районах Глибокого і Вовчанська. Ситуація контрольована, втрат позицій не допущено. Продовжуються заходи з посилення стійкості оборони.

За минулу добу загальні втрати армії РФ на цьому напрямку склали 137 осіб, із них 31 безповоротні, та 23 одиниці озброєнь і військової техніки. Знищено один танк, дві гармати, одну РСЗВ, БПЛА, два автомобілі, п’ять одиниць спецтехніки. Пошкоджено два танки, одну ББМ, шість гармат і два автомобілі.

На Куп’янському напрямку з початку доби відбувалися 10 бойових зіткнень. Успішно відбита атака російських загарбників у напрямку Дружелюбівки. У районах Петропавлівки, Іванівки, Стельмахівки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються. Поблизу Іванівки армія РФ має частковий успіх. Сили оборони вживають заходів із стабілізації обстановки.

Учора ворог втратив на Куп’янському напрямку 353 особи (з них 117 безповоротних) та 81 одиницю ОВТ. Зокрема знищено танк, дві бойові бронемашини, два автомобілі, 68 БПЛА. Пошкоджено танк, дві ББМ, три гармати, два автомобілі. Також вибухнули бліндаж та п’ять складів боєприпасів.

На Лиманському напрямку триває відсіч спробам росіян просунутися в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські воїни відбивають атаку в районі Спірного. Втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку від початку доби українські підрозділи стали на заваді атаці росіян у напрямку Кліщіївки. Ворог успіху не мав.

На Покровському напрямку ситуація контрольована. Інтенсивність бойових дій сьогодні знизилася, на цей час російські війська не здійснювали наступальних дій.

За минулу добу ворог втратив тут загалом 263 особи в живій силі. Також учора Сили оборони знищили російський штурмовик Су-25, по одному автомобілю і ББМ. Пошкоджено один танк та дві бойові броньовані машини.

На Курахівському напрямку українські воїни вже відбили три атаки загарбників. Ворог на даний час продовжує наступальні дії в районі Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Оріхівському напрямку зупинено атаку російських військ поблизу Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, відбита атака ворога в районі Кринок. При цьому українські воїни проводять заходи з посилення оборонних рубежів.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники знищили вісім FPV-дронів на Запорізькому напрямку.

Источник