Війна має завершитися виходом України на свої кордони, інші варіанти не розглядаються — Сирський

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що російсько-українська війна має закінчитися виходом України на свої кордони, інші варіанти не розглядаються. А для цього має все суспільство згуртуватися навколо перемоги.

Про це він сказав у інтерв‘ю німецькому телеканалу ZDF, передає Укрінформ.

«Ви знаєте, коли навіть не війна, війна у нас розпочалася з 2014 року, а ми кажемо про відкриту агресію. Так от коли ця агресія розпочалася, у мене було таке відчуття, що я іду в якусь безодню, яка не має чітких якихось обмежень по часу, часових обмежень. Зрозуміло, що це для нас велика проблема. І на той момент взагалі не було зрозуміло, коли це закінчиться. Але було мені ясно, що це буде довго і це буде тяжко», — сказав Сирський, відповідаючи на запитання, чи думав він на початку війни, що вона триватиме так довго. 

На уточнення журналістки, звідки надія, що Україна може скоро закінчити цю війну, головнокомандувач ЗСУ відповів: 

«Це грунтується на тому, що ми її повинні закінчити з виходом на наші кордони. Це по-перше. Тому що інших варіантів не розглядається. Тому що іншого просто виходу в нас немає. А це значить, що всі, все суспільство має згуртуватися навколо загальної справи — перемоги».

Він додав, що в цій справі «треба напрягтися всім…, треба налагодити виробництво безпосередньо тут, у нас в Україні». 

«Цей процес запущений. Треба нарощувати обсяги виробництва, тому що ми, в першу чергу, повинні розраховувати на власні сили. Не тільки на партнерів, з урахуванням всього, але й на власні сили. Ну й, звичайно, треба удосконалювати тактику. Для нас головна задача і головна цінність — це життя нашого солдата, офіцера, тих бойових підрозділів, які безпосередньо виконують бойові завдання. Ми не можемо дозволити собі такого відношення, як роблять російські начальники, де вони проводять практику «м’ясних штурмів». Я краще залишу якусь позицію, але не допущу загибелі всього особового складу. А для них цінність життя солдата дорівнює фактично нулю. І ми це бачимо… Взагалі втрати — це дуже чутлива тема для всіх. Для будь-якої країни, будь-якого суспільства», — сказав Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого 2024 року Президент Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.

Фото: скріншот із відео

Источник