Військові рф виводять підрозділи з деяких населених пунктів на Запоріжжі

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області російські війська відводять окремі підрозділи та готують до евакуації персонал загарбницьких адміністрацій.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 1 грудня. 

«Зокрема, встановлено, що з Михайлівки виїхали підрозділи, які базувалися в місцевому відділку поліції й одному з навчальних закладів. У Пологах й Інженерному загарбники виїжджають з будинків, де були розквартировані, вивозять звідти викрадене майно. У Бурчаку загарбницька влада проводить перепис для так званої добровільної евакуації населення», — йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, за добу противник завдав ракетного удару по позиціях наших військ на території Харківської області. Здійснив 16 авіаційних ударів, зокрема по населеному пункту Білогір’я Запорізької області, обстріляв з реактивних систем залпового вогню місто Херсон.

Повідомляється, що загроза завдання ворогом ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України актуальна.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

На Сіверському напрямку війська російської федерації обстріляли з мінометів й артилерії населені пункти Костобобрів і Грем’яч Чернігівської області, а також Гаврилову Слободу, Середину Буду, Пустогород, Бачівськ, Вільну Слободу, Будки, Білопілля та Краснопілля Сумської області.

На Слобожанському напрямку загарбники продовжують утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області. Ударів з артилерії різних типів ворог завдав по районах Гур’їва Козачка, Красного, Зеленого, Слобожанського, Огірцевого, Бочкового, Малої Вовчі, Бударків, Дворічної та Западного Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обороняється. З танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії росіяни обстріляли райони Табаївки, Крохмального та Берестового Харківської області, Стельмахівки, М’ясожарівки, Макіївки і Площанки Луганської області, а також Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська рф продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Вогневого ураження з танків й артилерії ворога зазнали обʼєкти в районах Серебрянки, Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Залізного та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники продовжують вдаватися до спроб покращити тактичне положення. Вогневого впливу з ворожих танків й артилерії різних типів зазнали обʼєкти в районах Авдіївки, Первомайського, Водяного, Веселого, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку російські війська ведуть оборонні дії. Зафіксовані ворожі удари по районах Времівки, Великої Новосілки, Богоявленки, Парасковіївки, Золотої Ниви, Пречистівки, Вугледара й Павлівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку загарбники також обороняються. Артилерійських обстрілів з боку ворога зазнали райони Нікополя, Кам’янського, Новоандріївки, Залізничного, Гуляйполя, Дорожнянки й Білогір’я Запорізької області, а також Ільїнки Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку росіяни ведуть оборону раніше зайнятих рубежів. Ворожих ударів зазнали, зокрема, Качкарівка, Республіканець, Матросівка, Токарівка й Антонівка Херсонської області. Не припиняє ворог тероризувати обстрілами жителів Херсона, продовжуючи бити по місту з артилерії.

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області, за даними Генштабу, російські війська відводять окремі підрозділи та готують до евакуації персонал загарбницьких адміністрацій.

Тим часом підтверджене вогневе ураження місць зосередження живої сили противника, здійснене підрозділами Сил оборони України в попередні дні.

У населених пунктах Мирне, Токмак, Інженерне, Пологи, Ясне та Кінські Роздори Запорізької області, за інформацією Генштабу, втрати російських військ становлять понад 230 осіб пораненими. Також підтверджене знищення понад 15 одиниць військової техніки різних типів і складу боєприпасів ворога. Інформація про ліквідованих загарбників уточнюється.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 грудня втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні становлять близько 89 тисяч 440 осіб.

Фото: ЕРА

Источник