Ворог наступає на Миколаївському напрямку і намагається утримати Харківський

Збройні сили України відбили наступ російських військ на Слов’янському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках, на Миколаївському та Донецькому ворог продовжує вести наступальні дії, намагається утримати Харківський.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 20 серпня на Волинському та Поліському напрямках формування ударного угрупування військ збройних сил республіки білорусь і російської федерації на кордоні України не виявлені. Зберігається загроза здійснення противником ракетних й авіаційних ударів з території та повітряного простору білорусі.

На Сіверському напрямку російські війська продовжують утримувати окремі підрозділи зі складу Західного військового округу в прикордонних районах брянської та курської областей з метою сковування дій підрозділів Сил оборони України.

Загарбники обстрілювали з мінометів підрозділи ЗСУ в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих позицій. По районах Карасівки, Великих Проходів, Черняків, Піщаного та Печеніг противник здійснив обстріли зі ствольної та реактивної артилерії.

російські війська завдали авіаційних ударів біля Прудянки та Верхнього Салтова, неподалік Руських Тишків і Золочева вели повітряну розвідку.

На Слов’янському напрямку основні зусилля загарбники зосереджують на поновленні наступальних дій. Ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони Асіївки, Гусарівки, Чепіля, Протопопівки та Довгенького, завдав авіаудару біля Залиману.

росіяни вели наступальні бої в напрямках Бражківка – Новодмитрівка, Сулигівка – Новодмитрівка, Бражківка – Вірнопілля та Довгеньке – Курулька. У результаті українські захисники завдали противнику втрат та відкинули його назад.

На Донецькому напрямку російські війська продовжують наступальні дії та зосереджують основні зусилля на Бахмутському напрямку.

На Краматорському напрямку загарбники вдарили зі ствольної й реактивної артилерії по районах Краматорська, Роздолівки, Спірного, Званівки та Райгородка, неподалік Івано-Дар’ївки завдали авіаудару.

Ворог намагався вести наступ у напрямках Спірне – Івано-Дар’ївка та Миколаївка – Виїмка, однак успіху не мав.

На Бахмутському напрямку зафіксовані ворожі обстріли з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню поблизу Майорська, Веселої Долини, Бахмута, Кодеми та Білогорівки. По районах трьох останніх населених пунктів противник завдав авіаударів.

Наступальними та штурмовими діями російські війська намагалися покращити тактичне положення в напрямках Стряпівка – Соледар, Покровське – Бахмутське, Покровське – Бахмут, Вершина – Зайцеве, Вершина – Кодема, Травневе – Зайцеве, Травневе – Кодема, Семигір’я – Зайцеве, Гладосове – Кодема. Повідомляється, що успіху ворог не мав, натомість отримав жорстку відсіч.

На Авдіївському напрямку загарбники здійснювали обстріли з танків та артилерії різних типів біля Авдіївки, Курахового, Красногорівки, Сухої Балки та Невельського, поблизу Водяного та Мар’їнки завдали авіаударів.

У напрямках Горлівка – Майорськ, Спартак – Опитне, Донецьк – Піски, Старомихайлівка – Первомайське російські війська вели безуспішні наступальні бої.

На Новопавлівському напрямку противник обстріляв райони Павлівки, Єлизаветівки, Новосілки, Вугледара та Новомихайлівки. Також вів наступальний бій у напрямку Благодатне – Золота Нива, однак успіху не мав і відійшов.

На Запорізькому напрямку загарбники намагаються не допустити просування підрозділів Сил оборони України. Ворог обстріляв з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони Великомихайлівки, Шевченка, Гуляйпільського, Шевченківського, Новоандріївки, Новополя, Ольгівського, Щербаків, Бурлацького та Степового.

російська авіація діяла по районах Білогірʼя, Залізничного, Малих Щербаків та Малої Токмачки.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони України, намагається покращити тактичне положення на Миколаївському напрямку.

Біля Миколаєва, Українки, Олександрівки та ще п’ятнадцяти населених пунктів загарбники здійснювали обстріли з танків та різнокаліберної артилерії, неподалік Ольгиного завдали авіаудару.

російські війська ведуть наступальний бій у напрямку Васильки – Благодатне.

За інформацією Генштабу, корабельне угруповання ворога утримує в готовності до застосування два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 20 серпня ліквідували близько 44 900 російських військових, також знищили 1907 танків, 4212 бойових броньованих машин, 1018 артилерійських систем та іншу техніку ворога.

Источник